OM CHARLOTTE

Hos Charlotte bliver du mødt af en erfaren rådgiver der forener en stærk faglighed med en stor indføling og sans for hver enkelt families konkrete og individuelle behov. 

Charlotte har mere end 15 års erfaring i arbejdet med børns spisning - særligt de småtspisende, selektivt ("kræsne") og sensitivt spisende børn. Hun er uddannet Professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i Human Ernæring i 2005. I 2016 blev hun certificeret i metoden “Senquential Oral Sensory (S.O.S) approach to feeding therapy” (lev.1), der særligt fokuserer på de sanselige faktorer omkring barnets forhold til mad.
Herudover arbejder Charlotte med “The Division of Responsibility in Feeding” der er udviklet af den amerikanske diætist og familieterapeut Ellyn Satter. Det handler basalt set om, ansvarsfordelingen omkring måltidet: Vi, som forældre, skal skabe rammerne for måltidet og slippe kontrollen over vores børns mad, så vores børn kan lære at selvregulere deres egen appetit - uden at vi blander os. 

“Min mission er at give børn de bedste forudsætninger for at vokse op og få et afslappet, naturligt og lykkeligt forhold til deres egen krop og maden, der skal nære dem. Jeg vil samtidig hjælpe forældre til at skabe netop de hyggelige familiestunder omkring måltidet,  som de savner. Derudover klæder jeg forældrene på med en grundlæggende og nødvendig viden om børns spiseudvikling, som de kan læne sig op af gennem hele barnets opvækst. For det er netop sådan, at de voksne lærer at bygge bro til deres barns indre spiseverden og oplevede virkelighed, og de svære konflikter omkring mad og måltider undgås.” 


Charlotte deler ud af sin viden i sine onlineforløb, workshops, e-bøger og optræder jævnligt som ekspert i bl.a. Vores Børn, bObles samt i diverse magasiner og aviser. 


CHARLOTTES EGEN HISTORIE
Charlotte har endvidere selv en unik og personlig erfaring fra sit eget liv som mor til to børn, der hver især har haft deres udfordringer med mad: Asta, der ikke kunne spise og tygge i sine tumlinge-år pga af en sjælden epilepsi, og Ellie, der er et meget sensitivtspisende barn.

“Den feedback jeg oftest får er, at forældrene går herfra med en kæmpe lettelse. Jeg ved, hvad de gennemgår udfra både et fagligt og personligt plan. Som forældre er det en reel og meget magtesløs situation at stå i, når der er udfordringer omkring ens barns mad.  

Hos Charlotte handler det ikke kun om de pastaskruer, der bliver spist, eller den broccoli der bliver afvist. Fokus er også andre faktorer, der kan have en afgørende betydning for vores børns appetit og forhold til mad, bl.a. stress, barnets dagsform, motorik og nervesystemet.

For Charlotte er det vigtigt, at der bliver arbejdet 360 grader rundt om barnet og familien for at de kan (gen)finde måltidsglæden.

Oplever du udfordringer omkring dit barns spisning og/eller dynamikken omkring familiemåltiderne - så er du landet det helt rigtige sted.